A Century Travel Brand
Δευτ έως Παρ 9 π.μ. έως 5 μ.μ

FAQs

Θα πάθω ναυτία;

Ναι είναι πιθανό. Τα μεγαλύτερα κρουαζiερόπλοια κατασκευάζονται με σταθεροποιητές ώστε να κάνουν το ταξίδι όσο πιο ευχάριστο γίνεται. Aκόμα και έτσι, αν νιώθεις εύκολα το αίσθημα της ζάλης λόγω κίνησης, μπορεί να πάθεις ναυτία, αλλά υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν όπως να φας μπισκότα τζίντζερ ή να φοράς βραχιόλια για ναυτία που μπορείς να τα αγοράσεις σε οποιοδήποτε φαρμακείο.

Ποια είναι η καλύτερη καμπίνα για να αποφύγω ζαλάδες;

Tο καλύτερο σημείο σε ένα κρουαζιερόπλοιο για να αποφύγεις ζαλάδες είναι το χαμηλότερο κατάστρωμα. Αυτό συμβαίνει καθώς το πιο ψηλό επίπεδο ταλαντεύεται από τη μία μεριά στη άλλη περισσότερο συγκριτικά με το χαμηλότερο επίπεδο. Για να αποφύγεις ζαλάδες λόγω κίνησης επέλεξε μία καμπίνα που είναι κοντά στο επίπεδο της θάλασσας και όσο πιο κοντά στο κέντρο του πλοίου γίνεται.

Θα έχω δείπνο με τους ίδιους ανθρώπους κάθε βράδυ;

Ο παραδοσιακός τρόπος που έχεις δείπνο σε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι να έχεις δείπνο την ίδια ώρα, στο ίδιο τραπέζι με τα ίδια άτομα και τους ίδιους σερβιτόρους κάθε βράδυ. Υπάρχει ένα σερβίρισμα νωρίς και ένα αργότερα. Μπορείς να ζητήσεις να έχεις το δικό σου τραπέζι ή να δειπνίσεις μαζί με άλλους. Κάνε τις προτιμήσεις σου για δείπνο όταν κάνεις κράτηση την κρουαζιέρα σου. Διαφορετικά, διάλεξε μία πιο ευέλικτη επιλογή που μπορείς να δειπνίσεις όποτε θες. Αυτή η επιλογή ονομάζεται <<Open Dining>>, <<Freestyle dining>> ή <<Αnytime dining>> αναλόγως με την εταιρία κρουαζιέρας.

Πόσο χρονών πρέπει να είναι ένα μωρό για να μπορεί να ταξιδέψει σε μία κρουαζιέρα

Εκτός από κάποια πλοία που δέχονται μόνο ενήλικες, οι περισσότερες εταιρίες δέχονται μωρά που είναι 6 μηνών και άνω. Σε συγκεκριμένα δρομολόγια, συνήθως σε εξωτικές κρουαζιέρες και μακρινές κρουαζιέρες που περιλαμβάνουν διάσχιση ωκεανών, η ελάχιστη ηλικία είναι ένα χρονών και άνω. Έλεγξε πριν κάνεις κράτηση.

Μπορώ να κάνω κρουαζιέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου;

Aσφαλώς! Αν ως τώρα έχεις μία υγιής εγκυμοσύνη και έχεις την άδεια του γιατρού σου για να κάνεις κρουαζιέρα, γενικά οι εταιρίες κρουαζιέρας δέχονται έγκυες που βρίσκονται στο πρώτο ή στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.

Τι πρέπει να πάρω μαζί μου σε μία κρουαζιέρα;

Eξαρτάται από τους προορισμούς και την εποχή της χρονιάς. Καθημερινά ρούχα για την μέρα και casual smart και/ή πιο επίσημα ρούχα για το βράδυ. Πολλά κρουαζιερόπλοια δυναμώνουν την ένταση από το κλιματιστικό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πάρε μαζί σου ένα ελαφρύ πουλόβερ ή ένα σάλι για να είσαι άνετος σε εστιατόρια και θέατρα του πλοίου.

Ποιος είναι το dress code στην κρουαζιέρα;

Kάθε κρουαζιέρα έχει τον δικό της dress code τον οποίο μπορείς να επιβεβαιώσεις όταν κάνεις την κράτηση σου. Γενικά, προτείνεται να φοράς καθημερινά ρούχα ή smart casual για τη μέρα και για το βράδυ smart casual ή πιο επίσημα για να είσαι κατάλληλα ντυμένος.

Tι νόμισμα πρέπει να φέρω μαζί μου κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας

Eξαρτάται από το που ξεκινάς το ταξίδι σου για το ποιο είναι το καλύτερο νόμισμα σε κάθε λιμάνι προορισμό. Κάθε εταιρία κρουαζιέρας δέχεται άλλα νομίσματα, ωστόσο οι συναλλαγές σου επί του πλοίου χρεώνονται στο λογαριασμό σου και το υπόλοιπο εξοφλείται στο τέλος των διακοπών σου. Μπορείς να χρεισιμοποιήσεις χρεωστική/πιστωτική κάρτα για να αποφύγεις το μπέρδεμα συναλλαγής μετρητών.

Υπάρχει περιορισμός για τις αποσκευές που μπορώ να πάρω μαζί μου;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο αποσκευών που μπορείς να πάρεις μαζί σου σε μία κρουαζιέρα. Οι περισσότερες εταιρίες κρουαζιέρας παρατρύνουν τους επιβάτες τους να περιοριστούν σε περίπου 2 βαλίτσες. Αν πρέπει να πετάξεις στο σημείο επιβίβασης, χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου τους περιορισμούς της αεροπορικής εταιρίας που θα χρησιμοποιήσεις.

Eίναι όλες οι δραστηριότητες στην κρουαζιέρα δωρεάν;

Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψεις επιπλέον χρήματα κατά τη διάρκεια της κρουαζίερας αν δε θέλεις. Ωστόσο, κάποια είδη καθώς και ειδικές δραστηριότητες στην κρουαζιέρα περιλαμβάνουν επιπλέον χρέωση.

Yπάρχουν δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας;

Ναι, τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια έχουν παιδικές πισίνες και σημεία για βουτιά καθώς επίσης και κέντρα νεότητας και διασκέδασης, οικογενειακούς χώρους, arcades και κέντρα για δραστηριότητες.

Πώς μπορώ να διαλέξω το καλύτερο είδος καμπίνας για μένα;

Ξεκίνα ρωτώντας τις ακόλουθες ερωτήσεις για να μικρύνεις το εύρος των επιλογών σου και να καταλήξεις σε αυτό που είναι κατάλληλο για σένα: 1. Πόσο χρόνο θα περνάω στη καμπίνα; 2. Η εξοικονόμηση χρημάτων αποτελεί προτεραιότητα; 3. Θέλω να έχω πλήρη θέα; 4. Χρειάζομαι εξωτερικό χώρο; 5. Ποιο μέρος του πλοίου θα επισκέφτομαι περισσότερο; 6. Υπάρχουν καμπίνες που προσφέρουν επιπλέον ανέσεις; 7. Πόσο προσβάσιμες είναι από εκεί που θα μένω; 8. Yπάρχει τρόπος να εξοικοινομήσω χρήματα αφού έχω ήδη επιλέξει; 9. Παίζει ρόλο σε ποια μεριά του πλοίου θα είμαι; 10. Παθαίνω ναυτία εύκολα; 11. Πόσο ευαίσθητοι είμαστε σε θορύβους; 12. Aν κάνω κράτηση περισσότερές από μία καμπίνες, πόσο κοντά θέλω να είναι μεταξύ τους;

Ποιο είναι το όφελος να κάνω κράτηση σε μία εκδρομή σε ξηρά μέσω μίας εταιρίας κρουαζιέρας;

To κύριο όφελος του να κάνεις κράτηση μίας τέτοιας εκδρομής μέσω της εταιρίας είναι πως εγγυείται την επιστροφή σου στο πλοίο. Γενικά, αυτό σημαίνει πως αν είσαι σε μία ξενάγηση που είναι προγραμματισμένη να τελειώσει σε 30 λεπτά πριν την πλεύση και η ξενάγηση έχει καθυστερήσει για κάποιο λόγο, το πλοίο θα σε περιμένει να επιστρέψεις ασφαλής για να πλεύσει.

Πώς μπορώ να πλύνω και να σιδερώσω τα ρούχα μου;

Σίδερα και steamers δεν επιτρέπονται σε κρουαζιερόπλοια γιατί μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά. Σχεδόν κάθε κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο προσφέρει κάποιου είδους υπηρεσίας για πλύσιμο και σιδέρωμα ρούχων αν χρειάζεσαι κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

Υπάρχει διαθέσιμο Wi-Fi στο πλοίο;

Nαι, συνήθως είναι κάτι που χρεώνεται επιπλέον για περιορισμένο χρόνο/μέρες.

Μπορώ να χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας;

Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν ελέυθερα τα δεδομένα τους για σύνδεση στο ίντερνετ ή να χρησιμοποιούν το Wi-Fi του πλοίου. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις πως τα δεδομένα που θα έχεις καταναλώσει στο πλοίο ή σε συγκεκριμένα λιμάνια προορισμούς σημαίνουν χρεώσεις από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας σου.

Για πόσο καιρό πρέπει να είναι έγκυρο το διαβατήριο μου για μία κρουαζιέρα;

Οι περισσότερες εταιρίες απαιτούν οι επιβάτες να έχουν έγκυρα διαβατήρια για τουλάχιστον έξι μήνες ώστε να καλύπτει εξ ολοκλήρου τη διάρκεια του ταξιδιού σου.

Χρειάζεται να έχω βίζα για τη κρουαζιέρα;

Εξαρτάται από το διαβατήριο που κατέχεις και τα λιμάνια προορισμούς που θα επισκεφτείς. Πριν κάνεις κράτηση, παρακαλώ έλεγξε τα κριτήρια για βίζα

Είναι οι κρουαζιέρες προσβάσιμες με αναπηρικό καροτσάκι

Οποιοσδήποτε με μειωμένη κινητικότητα ακόμη μπορεί να απολαύσει διακοπές σε ένα κρουαζιερόπλοιο. Όλες οι εταιρίες έχουν προσβάσιμους κοινόχρηστους χώρους, με μεγάλους διαδρόμους, αυτόματες πόρτες και ειδικά καθίσματα. Οι περισσότερες εταιρίες έχουν περιορισμένο αριθμό καμπινών προσβάσιμες με αναπηρικό καροτσάκι, άρα οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται νωρίς όταν υπάρχει διαθεσιμότητα.

Χρειάζεται να έχω εμβολιαστεί για να πάω κρουαζιέρα;

Oι μεγαλύτερες εταιρίες δεν απαιτούν από τους επιβάτες τους να έχουν εμβολιαστεί εκτός αν ταξιδεύουν προς ή από ένα προορισμό που το απαιτεί. Αλλά, υπάρχουν εξαιρέσεις. Κάποιες εταιρίες παροτρύνουν τον εμβολιασμό ακόμα και όταν δεν απαιτείται. Κάποιες άλλες επίσης απαιτούν τεστ πριν την επιβίβαση για ανεμβολίαστους.

Χρειάζομαι ένα τεστ COVID πριν την κρουαζιέρα;

H διαδικασία για επιβήβασης σε μία κρουαζιέρα έχει επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα και το τεστ πριν την επιβίβαση έχει σχεδόν καταργήθεί, τα πλοία πλέουν σε πλήρη χωρητικότητα. Σε περίπτωση αλλαγών των απαιτήσεων για τεστ, οι πελάτες θα ενημερωθούν πριν την αρχή της πλεύσης.

Aν αρρωστήσω στο πλοίο μπορώ να έχω ιατρική περίθαλψη

Τα κρουαζιερόπλοια έχουν νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο στο σκάφος και αυτό είναι το καλύτερο μέρος που μπορείς να πας για να λάβεις ιατρική περίθαλψη ή συμβουλή αν δε νιώθεις καλά κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Θα χρεωθείς επιπλέον όταν λάβεις ιατρική περίθαλψη, άρα μία ταξιδιωτική ασφάλεια για το ταξίδι σου είναι απαραίτητη.

Τι είναι Μuster Drill και είναι απαραίτητo;

Ένα muster drill είναι μία απαραίτητη άσκηση ασφαλείας με σκοπό να κάνει τους επιβάτες και το πλήρωμα οικείους με την τοποθεσία (muster station) όπου πρέπει να συγκεντρωθούν στην ακραία περίπτωση για επείγουσα κατάσταση. Κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, παρουσιάζονται επιπλέον πληροφορίες σχετικά με ασφάλεια (π.χ. πώς να βάλεις σωσίβιο).

Πόσο ασφαλή είναι οι κρουαζιέρες

Η κρουαζιέρα είναι ένας από τους πιο ασφαλής τρόπους ταξιδιού, και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών περνάει χωρίς κανένα περιστατικό. Αλλά όπως και σε διακοπές σε ξηρά, αξίζει να πάρεις μερικά βασικά προληπτικά μέτρα για λόγους ασφάλειας. Η ταξιδιωτική ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε ταξίδι μέσω θαλάσσης.

Πόσο πρέπει να φιλοδωρήσω;

Μπορείς να διαλέξεις να πληρώσεις φιλοδωρήματα (tips) όταν κάνεις κράτηση με κάποιες εταιρίες. Πληρώνοντας το κόστος την ίδια στιγμή που πληρώνεις για την κρουαζιέρα, θα έχεις ένα λιγότερο κόστος που θα χρεώσει το λογαριασμό σου κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι πως οι εταιρίες κρουαζιέρας τακτικά αυξάνουν το ποσό για φιλοδωρήματα. Οι ultra πολυτελείας εταιρίες περιλαμβάνουν τα φιλοδωρήματα στα έξοδα κράτησης της κρουαζιέρας σου.

Όταν η εταιρία κρουαζιέρας έχει δική της εφαρμογή, πρέπει να τη χρησιμοποιήσω;

Οι εφαρμογές κρουαζιέρας είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πως εταιρίες κρουαζιέρας χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για βελτιώσουν και προσφέρουν καλύτερη προσωπική εμπειρία στις διακοπές σου. Εξελίσσονται συνεχώς, προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά για να κάνουν τα πράγματα πιο γρήγορα, εύκολα και καλύτερα πριν και κατά τη διάρκεια των διακοπών σου. Προς το παρών, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς αυτές τις εφαρμογές.

Πώς είναι το φαγητό σε ένα κρουαζιερόπλοιο;

Οι περισσότεροι λένε πως το φαγητό είναι αποκορύφωμα σε μία κρουαζιέρα. Στην πραγματικότητα, λένε πως πηγαίνεις κρουαζιέρα σαν επιβάτης και φεύγεις σαν φορτίο! Η τιμή της κρουαζιέρας περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανιό και βραδινό σε μία κρουαζιέρα. Ωστόσο, σε κάποια σημεία το φαγητό δε θα είναι δωρεάν. Ο κύριος χώρος για δείπνο και το μπουφέ του πλοίου πάντα περιλαμβάνονται στην τιμή της κρουαζιέρας σου, όμως μερικά ειδικά είδη χρεώνονται επιπλέον. Τα περισσότερα πολυτελή ή σπεσιαλιτέ εστιατόρια έχουν επιπλέον κόστος, είτε μία σταθερή χρέωση ή μία a la carte τιμή για κάθε είδος.

Ποιο είναι το όριο ηλικίας για κατανάλωση αλκοόλ σε μία κρουαζιέρα;

Το όριο ηλικίας για κατανάλωση αλκοόλ σε χορικά ύδατα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι 21. Στον υπόλοιπο κόσμο, το όριο ηλικίας για κατανάλωση αλκοόλ διαφέρει μεταξύ 18 και 21.

Πώς πληρώνω για υπηρεσίες επί του σκάφους σε μία κρουαζιέρα;

Στις περισσότερες εταιρίες κρουαζιέρας, όλες οι αγορές επί του σκάφους μπορούν να πληρωθούν με τη χρήση της κάρτας κρουαζιέρας σου η οποία χρησιμοποιείται επίσης σαν το κλειδί της καμπίνας σου. Αυτή η κάρτα έχει προγραμματιστεί πριν την επιβίβαση σου και λειτουργεί σαν την ταυτότητα σου για να επιβιβάζεσαι και αποβιβάζεσαι, σου προσφέρει είσοδο στην καμπίνα σου και το κάνει εύκολο με μία επαφή όταν αποφασίσεις ότι θες μία pina colada. Kάνε καταγραφή την πιστωτική/χρεωστική σου κάρτα κατά την επιβίβαση σου για να μη χρειαστεί να χρησιμοποιείς μετρητά στο πλοίο.

Πώς μπορώ να παρακολουθώ τις συναλλαγές της κάρτας της κρουαζιέρας;

Oι περισσότερες εταιρίες κρουαζιέρας έχουν κάποιου είδους τηλεόρασης/οθόνης/εφαρμογής κινητού την οποία οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να έχουν πρόσβαση στο δικό τους λογαριασμό συναλλαγών επί του σκάφους

Χρειάζεται να πληρώσω για ποτά που θα αγοράσω επί του σκάφους;

Κάποιες εταιρίες κρουαζιέρας σου επιτρέπουν να αγοράσεις πακέτο ποτών. Αυτά τα πακέτα, που μπορείς να πιεις όσο θες, επιτρέπουν στους επιβάτες να πληρώσουν μία καθορισμένη τιμή προκαταβολικά για απεριόριστα ποτά (συγκεκριμένου είδους, όπως αναγράφονται σε φυλλάδια του πακέτου), αντί να πληρώνεις για το κάθε ποτό όταν είσαι στο πλοίο κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Προσφέρονται καθώς πολλές εταιρίες κρουαζιέρας, με εξαίρεση αυτές που είναι πολυτελείας, έχουν επιπλέον χρέωση (συμπεριλαμβανομένου αναψυκτικά και αλκοόλ) επί του σκάφους. Αυτά τα πακέτα ποτών είναι μία καλή προσφορά, ανάλογα με το πόσο συχνά σκέφτεσαι να αγοράζεις ποτά στις διακοπές σου.

Πότε πρέπει να κάνω κράτηση στις εκδρομές ξηράς;

H καλύτερη στιγμή να κάνεις κράτηση για μία εκδρομή ξηράς είναι πριν την αρχή της κρουαζιέρας, μέσω του Cruise Planner. Αυτό σου εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία και διαθεσιμότητα για όλες τις εκδρομές ξηράς.

Ποια είναι τα διάφορα είδη καμπίνας;

Oι καμπίνες σε ένα κρουαζιερόπλοιο χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες. Αυτές είναι οι ακόλουθες:

Eσωτερική: Aυτό είναι το σύνηθες, μικρό δωμάτιο και δεν έχει παράθυρο που βλέπει τη θέα.

Εξωτερική: Μία εξωτερική καμπίνα μπορεί ορισμένες φορές να αναφέρεται και σαν <<δωμάτιο Oceanview>>. Οι εξωτερικές καμπίνες είναι συνήθως παρόμοιες σε μέγεθος με τις εσωτερικές καμπίνες ή ελάχιστα μεγαλύτερες και δεν έχουν παράθυρο που βλέπει θάλασσα. Στα περισσότερα πλοία υπάρχουν εξωτερικές καμπίνες με <<παρεμποδισμένη θέα>>, που σημαίνει πως υπάρχει ένα παράθυρο, αλλά μπορεί να καλύπτεται εν μέρει από εξωτερικά αντικείμενα (π.χ. σωσίβιες λέμβους). Καμπίνες με παρεμποδισμένη θέα μπορούν ορισμένες φορές να κοστίσουν λιγότερο από κάποιες χωρίς παρεμποδισμένη θέα.

Μπαλκόνι: Αυτές οι καμπίνες έχουν μπαλκόνι που σου επιτρέπει να βγεις εκτός της καμπίνας σου χωρίς να χρειάζεται να βγεις στο κατάστρωμα. Οι καμπίνες με μπαλκόνι είναι μία ελκυστυκή επιλογή αν προτιμάς να έχεις περισσότερη απομόνωση όταν κάνεις ηλιοθεραπεία ή απλά θες να απολαύσεις τον καφέ σου έξω πριν πας για πρωινό το πρωί. Όλες οι καμπίνες δεν έχουν απαραίτητα θέα στη θάλασσα. Κάποια πλοία έχουν κατασκευαστεί με μπαλκόνια που βλέπουν εξωτερικά μέρη στο κέντρο του πλοίου.

Σουίτα: Aυτή είναι μία μεγαλύτερη καμπίνα που συχνά έχει ξεχωριστό καθιστικό και υπνοδωμάτιο. Αυτές γενικά είναι πιο πολυτελή και έχουν μία εκτεταμένη ποικιλία από επιπλέον ανέσεις και υπηρεσίες.

Γίνετε μέλος του Cruise Club

Crusie Club (Greek)
Name
Name

Για Αποκλειστικές Προσφορές, Εκπτωτικούς Κώδικες Μελών Club και πολλά άλλα

8000 4242

support@cruise.com.cy

Δευτ έως Παρ 9 π.μ. έως 5 μ.μ

Εισαγάγετε τα στοιχεία σας παρακάτω

Enquiries