A Century Travel Brand
Δευτ έως Παρ 9 π.μ. έως 5 μ.μ

Northern Europe from Hamburg

Αναχώρηση 15 Μάι 2024 από Αμβούργο (Μπρέμερχέιβεν) επί του MSC Preziosa - Αριθμός κρουαζιέρας: 2028356

Το δρομολόγιό σας

Αμβούργο (Μπρέμερχέιβεν) — Στη Θάλασσα — Μπέργκεν — Μόλντε — Τρόντχαϊμ — Στη Θάλασσα — Χόνινγκσβαγκ — Χόνινγκσβαγκ — Tromso, Νορβηγία — Στη Θάλασσα — Αλεσούντ — Στη Θάλασσα — Αμβούργο (Μπρέμερχέιβεν)
Εμφάνιση χάρτη Απόκρυψη χάρτη
Εμφάνιση δρομολογίου Απόκρυψη δρομολογίου
Ημερομηνία
Λιμάνι
Πληροφορίες
Άφιξη
Αναχώρηση
1
15 Μάι '24
Αμβούργο (Μπρέμερχέιβεν)
21:00

Το Αμβούργο, που βρίσκεται ανάμεσα στη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα, θα σας γοητεύσει από τη στιγμή που θα αντικρίσετε τα κομψά και αυστηρά κτίριά του με θέα το λιμάνι, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Όταν φτάσετε σε αυτόν τον προορισμό με μια κρουαζιέρα της MSC στη Βόρεια Ευρώπη, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την ένδοξη ιστορία του. Το Αμβούργο είναι μια κοσμοπολίτικη, πλούσια και μοντέρνα πόλη, με επιθετική οικονομία, που εξακολουθεί να υπερηφανεύεται για τον τίτλο της “ελεύθερης Χανσεατικής πόλης”.
Στην πραγματικότητα, δεν έκοψε ποτέ τον ομφάλιο λώρο του με το θαλάσσιο εμπόριο που έχει την καρδιά του στο λιμάνι όπου θα σας περιμένει το κρουαζιερόπλοιο σας. Πολλοί τουρίστες έρχονται εδώ για να επισκεφθούν την Reeperbahn, την περιοχή των κόκκινων φώτων, αλλά αν θέλετε να απολαύσετε την ατμόσφαιρα της πόλης, δεν πρέπει να παραλείψετε μια εκδρομή στην Speicherstadt (Πόλη των Αποθηκών), όπου τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα αετώματα και οι πυργίσκοι συνδυάζονται και κάνουν την περιοχή στην άλλη πλευρά του Zollkanal (Φορολογικό Κανάλι) έναν κόσμο διαφορετικό από την απέναντι πόλη.
Ένα άλλο σύμβολο της πόλης, ο Άγιος Μιχαήλ, στη δυτική άκρη του κέντρου της πόλης από την οδό Ludwig-Erhard-Strasse, είναι η εμβληματική εκκλησία του Αμβούργου και δεν είναι περίεργο. Περισσότερο από κάθε άλλο κτίριο, ο “Μιχαήλ” αντικατοπτρίζει το ακατάβλητο πνεύμα της πόλης. Κάηκε μετά από κεραυνό το1750, ξαναχτίστηκε σε μπαρόκ ρυθμό υπό τον Ernst Georg Sonnin, αλλά έπιασε και πάλι κατά λάθος φωτιά το1906.
Το 1945, οι Σύμμαχοι εξαφάνισαν τη στέγη και τη διακόσμηση της εκκλησίας νούμερο τρία. Ανακατασκευάστηκε και πάλι σύμφωνα με τα σχέδια του Sonnin και είναι σήμερα η ωραιότερη μπαρόκ εκκλησία στη Βόρεια Γερμανία. Πιθανότατα το πιο ευχάριστο αξιοθέατο κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής σε μια κρουαζιέρα της MSC είναι το τοπίο που μπορείτε να θαυμάσετε από μια από τις καλύτερες απόψεις πάνω από το Αμβούργο: το πανόραμα 360 μοιρών περιλαμβάνει τη Speicherstadt, το λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων και τη ναυτιλία στον Έλβα, τις λίμνες Alster, καθώς και τις πέντε κορυφές των εκκλησιών και του Rathaus.

2
16 Μάι '24
Στη Θάλασσα
3
17 Μάι '24
Μπέργκεν
08:00
18:00

Η ναυτική παράδοση του Μπέργκεν είναι πανάρχαια και η κρουαζιέρα της MSC στη Βόρεια Ευρώπη θα αγκυροβολήσει σε ένα περιβάλλον που αποπνέει ιστορία.
Μια εκδρομή στη στεριά θα σας δώσει την ευκαιρία να επισκεφθείτε την Χανσεατική συνοικία, όπου βρίσκονται τα παλαιότερα κτίρια του Μπέργκεν, χτισμένα κατά μήκος των αποβάθρων Bryggen, ένα από τα πιο ενεργά και ζωντανά μέρη της πόλης. Η συνοικία αυτή, που περιλαμβάνεται από την UNESCO στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, έχει διατηρήσει τα παλιά κτίρια του λιμανιού και αποτελεί, με τα στενά σοκάκια και τις σκοτεινές, ανοιχτές στοές της, μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές συνοικίες της χώρας.

Οι διακοπές στη Νορβηγία με μια κρουαζιέρα της MSC θα σας δώσουν την ευκαιρία να εξερευνήσετε αυτή τη συναρπαστική χώρα. Μια επίσκεψη στο Χανσεατικό Μουσείο και στο Schøtstuene, τη συνέλευση της εμπορικής ναυτικής λίγκας, θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα αυτή την ενδιαφέρουσα πόλη.
Η αίθουσα Håkon στο βασιλικό παλάτι που χτίστηκε από τον βασιλιά Håkon Håkonsson στα μέσα του 14ου αιώνα και ο παρακείμενος πύργος Rosenkrantz (1270) αντικατοπτρίζουν μέχρι σήμερα τη δύναμη της Χανσεατικής Λίγκας κατά τον Μεσαίωνα. Όλα αυτά μπορείτε να τα θαυμάσετε και από ψηλά με μια βόλτα με το τελεφερίκ Fløibanen, το οποίο σας ανεβάζει στις κορυφές του όρους Fløyen, από όπου αξίζει να κατεβείτε με τα πόδια: αφού διασχίσετε τοπία σπάνιας ομορφιάς, θα βρεθείτε στην πολυσύχναστη κίνηση της ψαραγοράς. Μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσα στα ξύλινα σπίτια που είναι χτισμένα στην πλαγιά του λόφου και κατά μήκος των μακρών smau, των στενών περασμάτων που είναι χαρακτηριστικά του Μπέργκεν.
Αφιερώστε χρόνο για να επισκεφθείτε την αυθεντική ξύλινη εκκλησία του Fantoft, που χτίστηκε το 1150 αλλά μεταφέρθηκε εδώ μόλις το 1882. Κατά μήκος των ακτών της λίμνης Lille Lungegårdsvann θα βρείτε πολλές γκαλερί τέχνης και ένα μουσείο με μια συλλογή πινάκων του Έντουαρντ Μουνκ. Στο Troldhaugen, αντίθετα, υπάρχει το μουσείο-σπίτι του πιο διάσημου Νορβηγού συνθέτη, του Έντβαρντ Γκριγκ, ο οποίος εργάστηκε και έζησε εδώ σε ένα μικρό εξοχικό σπίτι στη λίμνη Nordås.

4
18 Μάι '24
Μόλντε
10:30
21:00

Το Molde είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Νορβηγίας, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας της MSC στη Βόρεια Ευρώπη.
Όταν φτάσετε στο κέντρο της πόλης, μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο Romsdal, όπου υπάρχει ένα μοντέλο ενός τμήματος της πόλης όπως ήταν πριν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και στο οποίο υπάρχουν 35 κτίρια που χτίστηκαν μεταξύ του 16ου και του 19ου αιώνα.
Μπορείτε να διαπιστώσετε μόνοι σας σε αυτές τις διακοπές αν η Νορβηγία έχει αλλάξει πολύ ή λίγο! Από το Molde, ένα μονοπάτι σας οδηγεί μέσα από το φυσικό τοπίο στο πανοραμικό σημείο θέασης Varden (407 μέτρα υψόμετρο), από όπου μπορείτε να δείτε ολόκληρη την πόλη και το υπέροχο Romsdalsfjord. Από το Varden έχετε πλήρη εικόνα και των 222 κορυφών, που είναι καλυμμένες με χιόνι όλο το χρόνο, οι οποίες στεφανώνουν αυτή την περιοχή που προστατεύεται από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Αν θέλετε να φτάσετε σε ένα από τα πιο όμορφα και άγρια τοπία που υπάρχουν σε αυτά τα γεωγραφικά πλάτη, κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας σας με την MSC, μπορείτε να ανεβείτε στο όρος Romsdalseggen. Η θέα κόβει την ανάσα: βουνά, καταρράκτες και ποτάμια θα εμφανιστούν μπροστά στα μάτια σας σε κάθε στροφή της κατεύθυνσης- για να μπορέσουν όλοι να κάνουν αυτή την εκδρομή, έχουν οργανωθεί διαφορετικές διαδρομές τόσο για ειδικούς όσο και για οικογένειες. Και μην παραλείψετε τις αναφορές σε troll: όπως ο ορεινός δρόμος Trollstigen, μια από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές μεταξύ των επισκεπτών ή οι μαγευτικές κορυφές και οι καταρράκτες Stigfossen που μοιάζουν να αρδεύουν την κοιλάδα Isterdalen.
Στα μισά της διαδρομής μεταξύ του Trollstigen και του κέντρου του Valldal, σταματήστε στο Gudbrandsjuvet, ένα θεαματικό σύνολο δίνης πλάτους περίπου 5 μέτρων και βάθους 20 μέτρων που πήρε το όνομά του από τον θρυλικό παράνομο που βούτηξε μέσα σε αυτό με τη γυναίκα που μόλις είχε απαγάγει. Τέλος, φτάνετε στο Face of the Troll, το μεγαλύτερο κάθετο γκρεμό της Ευρώπης: 1.800 μέτρα ύψος για να τον θαυμάσετε από το καλύτερο σημείο θέασης και χώρο πικνίκ όχι μακριά από το Åndalsnes.

5
19 Μάι '24
Τρόντχαϊμ
09:00
19:00

Το Τρόντχαϊμ ιδρύθηκε το 997 από τον Όλαφ Α΄ της Νορβηγίας, τον Βίκινγκ που υποστήριξε τη μεταστροφή της Νορβηγίας στον χριστιανισμό, και ήταν η πρωτεύουσα της χώρας για πάνω από διακόσια χρόνια, ενώ πήρε το όνομά του από το φιόρδ στις όχθες του οποίου χτίστηκε.

Κάνοντας μια κρουαζιέρα της MSC στη Βόρεια Ευρώπη, θα μπορέσετε να επισκεφθείτε ό,τι έχει απομείνει από το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης και να θαυμάσετε τη ζωηρή πανεπιστημιακή ζωή. Ο επιβλητικός καθεδρικός ναός Nidarosdomen (Nidaros Cathedral) χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και αποτελούσε τόπο προσκυνήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της μεσαιωνικής περιόδου. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό γοτθικό οικοδόμημα από γκριζογάλανα πετρώματα με κύρια πρόσοψη διακοσμημένη με λεπτομέρεια, που “προστατεύεται” εκατέρωθεν από δύο περήφανα καμπαναριά. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα σχολαστικής αποκατάστασης που διήρκεσε εκατό χρόνια και ολοκληρώθηκε το 1970. Η Γέφυρα Gamle Bybro (η γέφυρα της Παλιάς Πόλης), που ονομάζεται επίσης Πύλη της Τύχης, κατασκευάστηκε για να επιτρέψει την πρόσβαση στο φρούριο Kristiansten, το οποίο βρίσκεται σε έναν λόφο από όπου μπορεί κανείς να απολαύσει μια υπέροχη θέα.
Από τη γέφυρα είναι επίσης δυνατό να εντοπίσετε τα Bryggen, τα χαρακτηριστικά εμπορικά κτίρια που ανεγέρθηκαν μεταξύ του 18ου και του 19ου αιώνα κατά μήκος των όχθων του ποταμού Nidelva. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Μουσείο Ringve με τη μόνιμη έκθεσή του αφιερωμένη στη μουσική και στα μουσικά όργανα από όλο τον κόσμο. Στις αίθουσες αυτές θα μπορέσετε να γνωρίσετε την ιστορία του pianoforte αλλά και των σύγχρονων μουσικών ειδών, όπως η ροκ και η ποπ. Οι βοτανικοί κήποι του μουσείου, που είναι ανοιχτοί όλο το χρόνο, είναι εντυπωσιακοί.
Διαθέτουν 2000 διαφορετικά φυτά: φαρμακευτικά βότανα, καλλωπιστικά λουλούδια, αειθαλή δέντρα… Για να αποκτήσετε μια γενική εικόνα της πόλης, είναι καλύτερο να κάνετε μια περιήγηση με λεωφορείο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορέσετε να δείτε τα αξιοθέατα της πόλης και τα τυπικά χαρούμενα χρωματιστά κτίρια που αντικρίζουν το γαλάζιο της θάλασσας καθισμένοι αναπαυτικά.

6
20 Μάι '24
Στη Θάλασσα
7
21 Μάι '24
Χόνινγκσβαγκ
13:00
23:59

Η συγκίνηση του να φτάσετε στο Βόρειο Ακρωτήριο, το Nordkapp στα νορβηγικά, το βορειότερο τμήμα της ξηράς στην ευρωπαϊκή ήπειρο, σε μια κρουαζιέρα της MSC, θα εντυπωσιάσει ακόμη και τον πιο ανήσυχο ταξιδιώτη.

Όταν το πλοίο αγκυροβολεί στο Honningsvåg, ο ουρανός διακοσμημένος με μόνιμα ιριδίζοντα σύννεφα και φωτισμένος από το φως του ήλιου που λάμπει 24 ώρες την ημέρα από τα μέσα Μαΐου έως τον Ιούλιο, προσφέρει το πιο απίστευτο θέαμα. Δεν μπορούμε να μην συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερο μέρος, στην τελευταία έκταση ηπειρωτικής στεριάς πριν από το τέλος του κόσμου.
Για να καταλάβετε το πνεύμα και τον τρόπο ζωής των ψαράδων που ζουν σε αυτές τις ακραίες περιοχές, θα πρέπει να επισκεφθείτε το μουσείο Honningsvåg: εκτός από την έκθεση καθημερινών αντικειμένων, θα βρείτε ένα τμήμα που απεικονίζει τις συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε αυτές τις περιοχές.
Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας σας με την MSC στη Βόρεια Ευρώπη δεν πρέπει να παραλείψετε μια εκδρομή στο Ακρωτήριο North, όπου θα βρείτε έναν βράχο ηλικίας 500 εκατομμυρίων ετών που υψώνεται 307 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και δεσπόζει πάνω από τη θάλασσα του Μπάρεντς και τον Αρκτικό Ωκεανό, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε το θέαμα του ήλιου του μεσονυκτίου.
Σε μικρή απόσταση από το μνημείο που εξυμνεί αυτή την απομακρυσμένη τοποθεσία βρίσκεται το Nordkapphallen, το κέντρο επισκεπτών που φιλοξενεί εκθέσεις και προβολές ντοκιμαντέρ για τις ομορφιές της περιοχής. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε: ένα καφέ και ένα εστιατόριο, καθώς και ένα ταχυδρομείο, ακόμη και ένα παρεκκλήσι στο βορειότερο μέρος του κόσμου: το St Johannes Kapell.
Παρά το ακραίο γεωγραφικό πλάτος, η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους επτά βαθμούς. Εδώ στο δυτικό Φιννμάρκ, η φύση εξακολουθεί να είναι η βασίλισσα και μπορεί κανείς να τη θαυμάσει συμμετέχοντας σε φωτογραφικά σαφάρι για να εξερευνήσει την τοπική χλωρίδα και πανίδα. Μπορείτε να πάτε στο Gjesvær, σε μικρή απόσταση από το Ακρωτήριο North, όπου μπορείτε να συναντήσετε θαλάσσιους πίθηκους, γλαρόνια, κορμοράνους και άλλα θαλάσσια πουλιά.

8
22 Μάι '24
Χόνινγκσβαγκ

Η συγκίνηση του να φτάσετε στο Βόρειο Ακρωτήριο, το Nordkapp στα νορβηγικά, το βορειότερο τμήμα της ξηράς στην ευρωπαϊκή ήπειρο, σε μια κρουαζιέρα της MSC, θα εντυπωσιάσει ακόμη και τον πιο ανήσυχο ταξιδιώτη.

Όταν το πλοίο αγκυροβολεί στο Honningsvåg, ο ουρανός διακοσμημένος με μόνιμα ιριδίζοντα σύννεφα και φωτισμένος από το φως του ήλιου που λάμπει 24 ώρες την ημέρα από τα μέσα Μαΐου έως τον Ιούλιο, προσφέρει το πιο απίστευτο θέαμα. Δεν μπορούμε να μην συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερο μέρος, στην τελευταία έκταση ηπειρωτικής στεριάς πριν από το τέλος του κόσμου.
Για να καταλάβετε το πνεύμα και τον τρόπο ζωής των ψαράδων που ζουν σε αυτές τις ακραίες περιοχές, θα πρέπει να επισκεφθείτε το μουσείο Honningsvåg: εκτός από την έκθεση καθημερινών αντικειμένων, θα βρείτε ένα τμήμα που απεικονίζει τις συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε αυτές τις περιοχές.
Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας σας με την MSC στη Βόρεια Ευρώπη δεν πρέπει να παραλείψετε μια εκδρομή στο Ακρωτήριο North, όπου θα βρείτε έναν βράχο ηλικίας 500 εκατομμυρίων ετών που υψώνεται 307 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και δεσπόζει πάνω από τη θάλασσα του Μπάρεντς και τον Αρκτικό Ωκεανό, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε το θέαμα του ήλιου του μεσονυκτίου.
Σε μικρή απόσταση από το μνημείο που εξυμνεί αυτή την απομακρυσμένη τοποθεσία βρίσκεται το Nordkapphallen, το κέντρο επισκεπτών που φιλοξενεί εκθέσεις και προβολές ντοκιμαντέρ για τις ομορφιές της περιοχής. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε: ένα καφέ και ένα εστιατόριο, καθώς και ένα ταχυδρομείο, ακόμη και ένα παρεκκλήσι στο βορειότερο μέρος του κόσμου: το St Johannes Kapell.
Παρά το ακραίο γεωγραφικό πλάτος, η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους επτά βαθμούς. Εδώ στο δυτικό Φιννμάρκ, η φύση εξακολουθεί να είναι η βασίλισσα και μπορεί κανείς να τη θαυμάσει συμμετέχοντας σε φωτογραφικά σαφάρι για να εξερευνήσει την τοπική χλωρίδα και πανίδα. Μπορείτε να πάτε στο Gjesvær, σε μικρή απόσταση από το Ακρωτήριο North, όπου μπορείτε να συναντήσετε θαλάσσιους πίθηκους, γλαρόνια, κορμοράνους και άλλα θαλάσσια πουλιά.

9
22 Μάι '24
Tromso, Νορβηγία
14:00
21:00

Όταν κάνετε διακοπές στη Νορβηγία με κρουαζιέρα της MSC, μπορείτε να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο συγκρότημα ξύλινων κτιρίων βόρεια του Τρόντχαϊμ, μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από το λιμάνι, στο κέντρο του Τρόμσο.
Ένα από τα πρώτα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας της MSC στη Βόρεια Ευρώπη είναι η Polaria. Σε αυτό το ενυδρείο της Αρκτικής, μπορείτε να παρακολουθήσετε το τάισμα, δύο φορές την ημέρα, των κοινωνικών, ειρηνικών γενειοφόρων φώκιων, αλλά και να θαυμάσετε τη μεγάλη ποικιλία ειδών ψαριών που ζουν στη Θάλασσα Μπάρεντς και στο Σβάλμπαρντ.
Το πιο όμορφο κτίριο στο Τρόμσο είναι αναμφίβολα ο αρκτικός καθεδρικός ναός, που χτίστηκε το 1965. Το τριγωνικό πρισματικό σχήμα του, με τα γυάλινα ψηφιδωτά του, αντικατοπτρίζει το τοπίο αυτής της απομακρυσμένης περιοχής της Νορβηγίας. Μια άλλη εκδρομή κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας της MSC στη Βόρεια Ευρώπη θα σας μεταφέρει στην κορυφή του βουνού πάνω από το Storsteinen με το τελεφερίκ Fjellheisen για να απολαύσετε τη θέα, σε ύψος 420 μέτρων, της πόλης και του υπέροχου τοπίου που την περιβάλλει.
Εδώ θα βρείτε επίσης τους βορειότερους βοτανικούς κήπους στον κόσμο, όπου υπάρχουν είδη φυτών που, λόγω της κλιματικής ευπάθειάς τους, δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε κανένα άλλο γεωγραφικό πλάτος, όπως, για παράδειγμα, η μπλε παπαρούνα της Υμαλίας. Το Τρόμσο φιλοξενεί επίσης το βορειότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο, όπου θα βρείτε ένα μουσείο που θα σας δώσει μια εικόνα του πολιτισμού και του περιβάλλοντος της βόρειας Νορβηγίας, με ιδιαίτερη προσοχή στους Σάμι, στην αρχαιολογία, στην ιερή τέχνη, στη γεωλογία και στο φαινόμενο του βόρειου σέλαος.
Το πολικό μουσείο αντίθετα παρουσιάζει στους επισκέπτες τη σκληρή ζωή των εξερευνητών της Αρκτικής. Είναι τοποθετημένο στην αποβάθρα μιας παλιάς κατασκευής που χτίστηκε το 1830. Για όσους αρέσκονται σε μια καλή μπύρα, υπάρχει μια παμπ όπως η Ølhallen, η οποία παραμένει αναλλοίωτη από το 1928. Ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε είναι το Lyngen, μια απίστευτη ξύλινη εκκλησία στο χωριό Lyngseidet.

10
23 Μάι '24
Στη Θάλασσα
11
24 Μάι '24
Αλεσούντ
10:30
17:00

Η επίσκεψη στο Ålesund κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας της MSC Cruise στη Βόρεια Ευρώπη σημαίνει βουτιά σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά, η πόλη ανοικοδομήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα σε στυλ art Amazing venue on the sea nouveau.
Οι δρόμοι της Ålesund είναι γεμάτοι πυργίσκους, πύργους και υπέροχες διακοσμήσεις που την καθιστούν πραγματικά μοναδική- αν σας αρέσει αυτό το στυλ, θα πρέπει να επισκεφθείτε το Jugendstilsenteret, το Εθνικό Κέντρο Art Nouveau. Μπορείτε να θαυμάσετε το κέντρο του Ålesund από ψηλά ανεβαίνοντας τα 418 σκαλοπάτια που σας οδηγούν στα πανοραμικά υψώματα του όρους Aksla με θέα τα νησιά που περιβάλλουν την πόλη και τις Άλπεις Sunnmøre.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε στο Sukkertoppen, την “κορυφή της ζάχαρης”, κάνοντας έναν περίπατο που ξεκινά από το Hessa, ακριβώς πάνω από το λιμάνι όπου αγκυροβολεί το κρουαζιερόπλοιο MSC. Για να δείτε από κοντά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική θα πρέπει να πάτε αντ’ αυτού στο νησί Godøy, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το Alnes, ένα γραφικό ψαροχώρι χτισμένο πολύ κοντά στην παραλία, όπου θα βρείτε τοπικές χειροτεχνίες και τρόφιμα που πωλούνται στις αυλές.

Κλείστε μια εκδρομή στον χαρακτηριστικό φάρο, από όπου έχετε υπέροχη θέα στον ωκεανό. Δεν μπορείτε να ισχυριστείτε ότι έχετε επισκεφτεί τη Νορβηγία με κρουαζιέρα της MSC αν δεν έχετε επισκεφτεί ένα φιόρδ, οπότε μην παραλείψετε μια εκδρομή στο Geirangerfjord. Από τα ψηλά βουνά που το περιβάλλουν πέφτουν υπέροχοι καταρράκτες όπως ο Brudesløret (το πέπλο της νύφης) και ο De syv søstrene (επτά αδελφές) ή ο Storseterfossen, πίσω από τον οποίο μπορείτε να κάνετε μια βόλτα.

Και αν σας αρέσουν τα πιο απαιτητικά μονοπάτια, μπορείτε να ανεβείτε το Ørnevegen (Μονοπάτι του Αετού), που στρίβει από το επίπεδο της θάλασσας σε ύψος 620 μέτρων σε μόλις 11 φουρκέτες!

12
25 Μάι '24
Στη Θάλασσα
13
26 Μάι '24
Αμβούργο (Μπρέμερχέιβεν)
07:00

Το Αμβούργο, που βρίσκεται ανάμεσα στη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα, θα σας γοητεύσει από τη στιγμή που θα αντικρίσετε τα κομψά και αυστηρά κτίριά του με θέα το λιμάνι, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Όταν φτάσετε σε αυτόν τον προορισμό με μια κρουαζιέρα της MSC στη Βόρεια Ευρώπη, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την ένδοξη ιστορία του. Το Αμβούργο είναι μια κοσμοπολίτικη, πλούσια και μοντέρνα πόλη, με επιθετική οικονομία, που εξακολουθεί να υπερηφανεύεται για τον τίτλο της “ελεύθερης Χανσεατικής πόλης”.
Στην πραγματικότητα, δεν έκοψε ποτέ τον ομφάλιο λώρο του με το θαλάσσιο εμπόριο που έχει την καρδιά του στο λιμάνι όπου θα σας περιμένει το κρουαζιερόπλοιο σας. Πολλοί τουρίστες έρχονται εδώ για να επισκεφθούν την Reeperbahn, την περιοχή των κόκκινων φώτων, αλλά αν θέλετε να απολαύσετε την ατμόσφαιρα της πόλης, δεν πρέπει να παραλείψετε μια εκδρομή στην Speicherstadt (Πόλη των Αποθηκών), όπου τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα αετώματα και οι πυργίσκοι συνδυάζονται και κάνουν την περιοχή στην άλλη πλευρά του Zollkanal (Φορολογικό Κανάλι) έναν κόσμο διαφορετικό από την απέναντι πόλη.
Ένα άλλο σύμβολο της πόλης, ο Άγιος Μιχαήλ, στη δυτική άκρη του κέντρου της πόλης από την οδό Ludwig-Erhard-Strasse, είναι η εμβληματική εκκλησία του Αμβούργου και δεν είναι περίεργο. Περισσότερο από κάθε άλλο κτίριο, ο “Μιχαήλ” αντικατοπτρίζει το ακατάβλητο πνεύμα της πόλης. Κάηκε μετά από κεραυνό το1750, ξαναχτίστηκε σε μπαρόκ ρυθμό υπό τον Ernst Georg Sonnin, αλλά έπιασε και πάλι κατά λάθος φωτιά το1906.
Το 1945, οι Σύμμαχοι εξαφάνισαν τη στέγη και τη διακόσμηση της εκκλησίας νούμερο τρία. Ανακατασκευάστηκε και πάλι σύμφωνα με τα σχέδια του Sonnin και είναι σήμερα η ωραιότερη μπαρόκ εκκλησία στη Βόρεια Γερμανία. Πιθανότατα το πιο ευχάριστο αξιοθέατο κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής σε μια κρουαζιέρα της MSC είναι το τοπίο που μπορείτε να θαυμάσετε από μια από τις καλύτερες απόψεις πάνω από το Αμβούργο: το πανόραμα 360 μοιρών περιλαμβάνει τη Speicherstadt, το λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων και τη ναυτιλία στον Έλβα, τις λίμνες Alster, καθώς και τις πέντε κορυφές των εκκλησιών και του Rathaus.

Ξεκίνησε

2013

Χωρητικότητα

139,072

Μήκος

1,093

Πλήρωμα

1,388

Χωρητικότητα

4,345

Κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο με πολυτέλεια με το οικολογικό πλοίο MSC Preziosa, απολαμβάνοντας τις απολαύσεις του μεσογειακού τρόπου ζωής.

Ο κλασικός σχεδιασμός και η λεπτομερής δεξιοτεχνία των πλοίων μας περιλαμβάνουν μια πραγματική πέτρινη πλατεία και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως οι μεγάλες σκάλες από κρύσταλλο Swarovski και μια μαγική πισίνα ‘infinity’.

Τα βραβευμένα αγαπημένα, όπως το MSC Aurea Spa με θεραπείες ομορφιάς και ευεξίας, διώχνουν την ένταση. Και η απομονωμένη πολυτέλεια του MSC Yacht Club, ένα πλοίο σε ένα πλοίο με αποκλειστικές σουίτες, υπηρεσία μπάτλερ, αποκλειστικές εγκαταστάσεις και ιδιωτικά καταστρώματα – όλα προσφέρουν προνομιακή πρόσβαση στην παγκόσμιας κλάσης αναψυχή επί του σκάφους, συμπεριλαμβανομένου ενός καζίνο με πλήρη παιχνίδια και στο Μπρόντγουεϊ – θέατρο κλίμακας. Ανακαλύψτε υπηρεσίες αποκλειστικά για το MSC Preziosa, όπως τη νόστιμη γαστρονομία αργού φαγητού Eataly, το χώρο ηλιοθεραπείας μόνο για ενήλικες με περιποιήσεις σπα και το μπαρ Tiki για παιδιά και εφήβους.

Από τη γεμάτη διασκέδαση και τα παιχνίδια του παιδικού υδάτινου πάρκου Doremi Castle μέχρι το Vertigo, τη μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα με έναν αναβάτη στη θάλασσα, βραβευμένη με το βραβείο «Best Innovation» από την Cruise International το 2013, υπάρχουν όλες οι εγκαταστάσεις για παιδιά και εφήβους.

Η ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου Galaxy διαθέτει νόστιμα φαγητά όλη την ημέρα και μια πανοραμική ντίσκο που διατηρεί τους ρυθμούς μέχρι αργά, διασφαλίζει ότι η διασκέδαση συνεχίζεται μέχρι το βράδυ.

Υπάρχουν όλα αυτά και πολλά άλλα για να ανακαλύψετε με τον δικό σας ρυθμό στη γραμμή κρουαζιέρας MSC Preziosa, ζώντας σε μεσογειακό στυλ και απολαμβάνοντας κάθε στιγμή στο έπακρο καθώς ταξιδεύετε στα πιο όμορφα μέρη της γης στις θάλασσες.

Bar

Disco
Entertainment Team
Theatre

Περιγραφή

Κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο με πολυτέλεια με το οικολογικό πλοίο MSC Preziosa, απολαμβάνοντας τις απολαύσεις του μεσογειακού τρόπου ζωής.

Ο κλασικός σχεδιασμός και η λεπτομερής δεξιοτεχνία των πλοίων μας περιλαμβάνουν μια πραγματική πέτρινη πλατεία και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όπως οι μεγάλες σκάλες από κρύσταλλο Swarovski και μια μαγική πισίνα ‘infinity’.

Τα βραβευμένα αγαπημένα, όπως το MSC Aurea Spa με θεραπείες ομορφιάς και ευεξίας, διώχνουν την ένταση. Και η απομονωμένη πολυτέλεια του MSC Yacht Club, ένα πλοίο σε ένα πλοίο με αποκλειστικές σουίτες, υπηρεσία μπάτλερ, αποκλειστικές εγκαταστάσεις και ιδιωτικά καταστρώματα – όλα προσφέρουν προνομιακή πρόσβαση στην παγκόσμιας κλάσης αναψυχή επί του σκάφους, συμπεριλαμβανομένου ενός καζίνο με πλήρη παιχνίδια και στο Μπρόντγουεϊ – θέατρο κλίμακας. Ανακαλύψτε υπηρεσίες αποκλειστικά για το MSC Preziosa, όπως τη νόστιμη γαστρονομία αργού φαγητού Eataly, το χώρο ηλιοθεραπείας μόνο για ενήλικες με περιποιήσεις σπα και το μπαρ Tiki για παιδιά και εφήβους.

Από τη γεμάτη διασκέδαση και τα παιχνίδια του παιδικού υδάτινου πάρκου Doremi Castle μέχρι το Vertigo, τη μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα με έναν αναβάτη στη θάλασσα, βραβευμένη με το βραβείο «Best Innovation» από την Cruise International το 2013, υπάρχουν όλες οι εγκαταστάσεις για παιδιά και εφήβους.

Η ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου Galaxy διαθέτει νόστιμα φαγητά όλη την ημέρα και μια πανοραμική ντίσκο που διατηρεί τους ρυθμούς μέχρι αργά, διασφαλίζει ότι η διασκέδαση συνεχίζεται μέχρι το βράδυ.

Υπάρχουν όλα αυτά και πολλά άλλα για να ανακαλύψετε με τον δικό σας ρυθμό στη γραμμή κρουαζιέρας MSC Preziosa, ζώντας σε μεσογειακό στυλ και απολαμβάνοντας κάθε στιγμή στο έπακρο καθώς ταξιδεύετε στα πιο όμορφα μέρη της γης στις θάλασσες.

Τρόφιμα και ποτά

Bar

Ψυχαγωγία

Disco
Entertainment Team
Theatre

Συμπεριλαμβανόμενες Υπηρεσίες

  • Λιμενικοί φόροι
  • Ιδανκά για οικογενεία
  • Παιδικός χώρος
  • Ζωντανή Διασκέδαση
  • Καζίνο εν πλω
  • Όλα τα γεύματα (εκτός ειδικών γευμάτων)

γίνετε μέλος του cruise club

Crusie Club (Greek)
Name
Name

Για Αποκλειστικές Προσφορές, Εκπτωτικούς Κώδικες Μελών Club και πολλά άλλα

8000 4242

support@cruise.com.cy

Δευτ έως Παρ 9 π.μ. έως 5 μ.μ

Εισαγάγετε τα στοιχεία σας παρακάτω

Enquiries